Täytettyjen paprikoiden bulgurkokeilusta innostuneena halusin tehdä jotain mihin voisin jälleen käyttää bulguria. Maku- lehden Tabbouleh- ohjeen innoittamana teinkin sitten tabbouleh-salaattia. Oma variaatio tästä hieman tuli, persiljaa laitoin salaattiin kyllä, mutta minttu ja korianteri korvautuivat tällä kertaa basilikalla.
Ainekset:
1 ½ dl bulguria
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
4 tomaattia
½ kurkku
½ punasipuli
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Voit lisätä bulgurin keitinveteen puolikkaan kasvisliemikuution. Jäähdytä bulgur ennen salaattiin lisäämistä. Poista tomaateista siemenet ja paloittele kuutioiksi. Paloittele kuutioiksi myös kurkku ja punasipuli. Hienonna persilja ja basilika. Sekoita tabboulehin ainekset keskenään ja lisää sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
Koristele tabbouleh esimerkiksi basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti