maanantai 13. toukokuuta 2013

Hummus

Tätä ihanaa kikhernetahnaa on aivan pakko tehdä ajoittain. Se sopii mainiosti dipiksi kasviksille, lihapullille ja leiville sekä lisukkeeksi lautaselle muutenkin. Hummuksessa on myös mukavasti proteiinia, joten se on oikein hyvä vaihtoehto dipiksi myös ravitsevuudeltaan.


Ainekset:

200 g kikherneitä
vettä
1 rkl tahinia eli seesamitahnaa
2 rkl sitruunan mehua
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmista kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan. (Eli liota kikherneitä vähintään 8 tuntia ja keitä niitä noin tunti.)

Soseuta valmiit kikherneet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sopiva määrä vettä, noin 1/2 dl, että soseuttaminen on helpompaa ja seoksesta tulee tahnamaisempi. Lisää seokseen sitruunan mehu, tahinitahna, silputut valkosipulinkynnet sekä loraus öljyä. Mausta hummus juustokuminalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin. 

Laita hummus tarjoiluastiaan ja lisää päälle kerros oliiviöljyä maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Hummusfani ilmoittautuu! Pitäisikin taas pitkästä aikaa tehdä tätä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan kokkailemaan! Hummus vaan on niin hyvää :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...