tiistai 21. toukokuuta 2013

Täytetyt pitaleivät

Pitaleipien taikinan ohjeen otin Maku-lehdestä.
Pitaleivät onnistuivat hyvin, vaikka ennakkoon jännitin kohoaako taikina uunissa ontoksi. Mutta kyllä se vain kohosi ja tuloksena oli oikein kauniita pitaleipiä, joihin mahtui täytettäkin mukavasti sisään. Pitaleipien täytemahdollisuudet ovat miltei rajattomat, joten täytteeksi sopivat niin kasvikset, juustot, lihat kuin erilaiset dipitkin. Pöytään voi kattaa erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen syöjä löytää varmasti itselleen mieleistä. Näitä täytyy tehdä toistekin!


Taikina: 8 pitaleipää

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja










Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan vehnäjauhot.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Yhdelle pellille sopii neljä pitaleipää. Käytä leivinpaperilla tarpeeksi jauhoja, ettei taikina tartu kiinni paperiin!

Paista uunissa 275-asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pitaleivät ovat kohonneet ontoiksi ja ne ovat päältä rusehtavia.

Täytteet:

salaattia
kurkkua
tomaattia
punasipulia
paprikaa
fetajuustoa
kebablastuja
jauhelihaa (sipulia + valkosipulia)
tsatsikia

Valmista pitaleipien väliin tulevat täytteet. Viipaloi kasvikset ja paloittele juusto. Valmista tsatsiki, ohjeen löydät täältä. Ruskista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa. Kuumenna valmiiksi kypsennetyt kebablastut.

Nosta täytteet pöytään tarjolle pitaleipien kanssa. Tarjoile heti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...