Näiden patonkien taikinan ohjeen löysin Hellapoliisi -blogista.
Patongeista tulee erittäin herkullisia ja sisältä pehmeitä! Patonkien täytteitä on helppo vaihdella maun mukaan. Täytteeksi sopivat hyvin kuivatut yrtit esimerkiksi oregano sekä erilaiset mausteseokset kuten provencen yrttisekoitus. Käytin itse patongeissa markkinoilta ostamaani Välimeren yrttisekoitusta, joka sisältää mm. basilikaa, rakuunaa ja minttua. Ja herkullisia patonkeja tuli!
Taikina:
Ohjeella tulee 3 patonkia.
2,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
ripaus suolaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
valkosipulia
yrttisekoitusta
oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhoja n. 5 dl ja vaivaa taikinaksi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, jaa se kolmeen osaan. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä. Levitä levyille oliiviöljyä, silputtua valkosipulia ja yrttisekoitusta. Kääri levyt rullaksi ja nosta uunipellille. Paista patonkeja uunissa 250-asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Levite:
1/3 oliiviöljyä
1/3 voita
1/3 vettä
valkosipulia
yrttisekoitusta
Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita oliiviöljy ja vesi voin sekaan haarukkaa apuna käyttäen. Lisää hieman silputtua valkosipulia ja yrttejä makusi mukaan. Anna seoksen jähmettyä jääkaappissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
You had me at hello! Oli pakko välimeren makuja rakastavana kasvissyöjänä lukea kaikki postaukset <3 nyt just ei pysty vhh:lla tekemään näitä mutta kun tulee erityishetki niin annan palaa tod näk koko repertuaarin illanistujaisiin tms. Oon fani, simppeleitä ihania reseptejä, kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä ja kiitokset mukavasta kommentista :) Mahtavaa jos mieleisiä ohjeita löytyy! Välimerellinen ruoka on ihanaa!
VastaaPoista