perjantai 31. lokakuuta 2014

Halloweenin mausteinen kurpitsakeitto & Hunajapaahdetut kurpitsansiemenet

Koska kurpitsa kuuluu olennaisesti Halloweeniin, sopii mausteinen kurpitsakeitto Halloween-karkeloihin erityisen hyvin. Keitto menee mainiosti jopa pääruoasta mutta maistuu hyvin myös alkukeittona muiden tarjottavien ohella. Tässä keitossa saavat mausteet maistua, omenan ja sulatejuuston tuodessa keittoon upean pehmeän ja täyteläisen maun. Kokonaiuuden kruunaavat hunajapaahdetut kurpitsansiemenet, joita maustoin ripaksella inkivääriä.

Keiton ainekset:
600g kurpitsaa
150g omenaa (soseutettuna)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 rkl hunajaa
2 rkl limetin mehua
vajaa 100g sulatejuustoa
mustapippuria
suolaa 

Huuhtele kurpitsa ja kuori se. Paloittele kurpitsa ja poista siemenet. Laita kurpitsat kattilaan, lisää tilkka vettä ja kuumenna palat pehmeiksi. Soseuta. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne. Kuullota sipuleita paistinpannulla tilkassa öljyä ja heitä ne kurpitsasoseen sekaan. Lisää kattilaan myös omenasose ja mausteet. Soseuta. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää sulatejuusto. Lisää tilkka vettä, jos keitto on liian paksua. Anna kiehahtaa muutama minuutti. Tarjoa höyryävän kuumana.

Hunajapaahdetut kurpitsansiemenet:
kurpitsansiemeniä
hunajaa
inkivääriä
suolaa

Ota kurpitsaa paloitellessa siemenet talteen. Huuhtele siemenet ja kuivaa ne hyvin. Heitä kurpitsansiemenet kuumalle pannulle ja paahda kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sekaan jauhettua inkivääriä, suolaa ja hunajaa. Sekoita hyvin. Kurpitsansiemenet voi käyttää joko lämpiminä tai jäähtyneinä.


2 kommenttia:

  1. Kuullostaa niiin hyvälle!Voisin kokeilla tätä ja korvata sulatejuuston vaikka kookoskermalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tämä oli kyllä hyvää ja mukavan mausteista, kookoskermallakin tulee varmasti todella herkullista :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...