Ainekset:
peukalonkokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
200g isoja katkarapuja
1 rkl öljyä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tähtianista
1 tl mustapippuria
2 tl maissijauhoja
kourallinen pakasteherneitä
iso kourallinen sokeriherneen palkoja
8 minimaissin tähkää
2 rkl soijakastiketta
yhden limetin mehu
1 tl hunajaa
pieni kourallinen ituja
200 g riisinuudeleita
Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja poista siemenet halutessani. Jos haluat tulisemman version, älä poista siemeniä. Kaada wokkipannulle runsas loraus öljyä. Lisää inkivääri, valkosipuli, chili, katkaravut sekä mausteet. Pyörittele aineksia pannulla muutama minuutti. Lisää maissijauho, pakasteherneet ja sokeriherneenpalot. Paista noin minuutti. Sekoita joukkoon soijakastike, limetin mehu, hunaja, minimaissit (halkaise halutessasi) ja idut. Paista muutama minuutti ja sekoita hyvin.
Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit hyvin. Ota talteen hieman keitinvettä ja kaada nuudeleiden sekaan (nuudelit pysyvät irtonaisempina.)
Kokoa annos lautaselle, laita alle nuudeleita ja päälle wokkihässäkkää. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti