Tämä focaccia vie totaalisesti kielen mennessään! Kyseisellä reseptillä voitin myös Maku-lehden parhaan focaccian kilpailun, joten välimerellisistä mauista pitävälle focaccia maistuu varmasti. Ilmakuivatun kinkun,
kalamata-oliivien, aurinkokuivattujen tomaattien ja rosmariinin
yhdistelmä on erittäin maukas. Focaccian mehevyys piilee aurinkokuivattujen
tomaattien öljyssä, jota pirskotellaan focassian päälle reilusti ennen kypsentämistä ja vielä uunista ottamisen jälkeenkin. Herkullista, tätä ohjetta kannattaa kokeilla!
Pohjataikinan ainekset:
25 g tuorehiivaa
3 dl vettä
½ tl mustapippuria
5 dl vehnäjauhoja2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
12 kalamata-oliivia
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua revittynä
suolaa
Viimeistelyyn:
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Resepti löytyy myös Maku-lehdestä (7/2014).
Oi, alkoipa tehdä mieli focacciaa ja tuoreen leivän huumaavaa tuoksua! Täytyykin heti kurkata löytyykö kaapista tarvittavat ainekset :)
VastaaPoistaUunituore focaccia on kyllä ihanaa! Toivottavasti tarvittavat ainekset löytyi ja pääsit leivontapuuhiin :)
Poista