Lämmittävät sosekeitot ovat syysruokaa parhaimmillaan. Mikäs sen mukavampaa kuin upottaa lusikka höyryävän kuumaan ja täyteläisen tuoksuiseen keittoon, kun ulkona vihmoo räntää ja tuuli tuivertaa. Kookosmaito antaa keittoon mukavan pehmeän vivahteen ja tuoreilla yrteillä maustettuna maku vain paranee. Vaikka syksy ja yöpakkaset puskevat päälle, ei tässä keittiössä omista yrteistä hevillä luovuta. Siellä ne terassilla edelleen napottavat, eikä kaupan valikoimiin ole tarvinnut vielä toistaiseksi siirtyä. Tuoreet yrtit ovat vain jotain, mitä ilman ruoanlaittaminen ei ole läheskään niin kivaa ja maukasta. Hyvä keitto tuli tehtyä ja lopputulos oli hehkeän keltainen!
Ainekset:
1 kesäkurpitsa
6 porkkanaa
1 palsternakka
1 punainen chili
1 sipuli
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
suolaa
Pese, kuori ja paloittele porkkanat, kesäkurpitsa ja palsternakka. Kiehauta vesi ja keitä juurekset sekä kesäkurpitsapalat pehmeiksi. Mausta vesi suolalla. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori sipuli ja hienonna. Paahda sipuleita ja chilejä hetki öljyssä paistinpannulla. Riivi timjami ja hienonna persilja. Sekoita ainekset ja mausteet blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää soseeseen kookosmaito ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta keitto kattilassa ja tarkista maku, lisää vettä tarvittaessa. Soseuta vielä, jos keitossa on sattumia. Lisää mausteita maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti