sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Värikästä rusettipastaa ilmakuivatulla kinkulla ja oliiveilla

On hetkiä, jolloin nopeus ja helppous ovat etusijalla, mutta mausta ei kuitenkaan haluaisi tinkiä liikaa. Tällaisina hetkinä kiireisen kokin pelastavat nopeat pasta-ateriat. Erittäin helppo mutta silti mehevä pasta-ateria syntyy ilmakuivatusta kinkusta, oliiveista, sipulista ja juustoraasteesta unohtamatta tietenkään pääraaka-ainetta eli pastaa. Upean värikäs rusettipasta on tuliaisia taannoiselta Italian-reissulta, ja pasta toikin muutoin ehkä hieman tylsään kokonaisuuteen kaivattua lisäväriä. Maittavaa ja kivannäköistä, voiko näin nopeaa ruoanlaittoa ollakaan?


Ainekset:
pastaa (mikä vaan värikäs pasta sopii)
ilmakuivattua kinkkua
vihreitä oliiveja
sipulia
mozzarellaraastetta
oliiviöljyä 
mustapippuria
suolaa

Keitä pastat al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitinvesi suolalla ja valuta pastat hyvin. Lisää pastan sekaan hieman oliiviöljyä, jotta pastat pysyvät irtonaisina. Kuori sipuli, halkaise se ja viipaloi. Puolita oliivit. Revi ilmakuivattua kinkkua pienemmiksi paloiksi ja ruskista pannulla tilkassa öljyä sipulin kanssa. Sekoita pastat, ilmakuivatut kinkut, sipulit ja oliivit sekä mausta mustapippurilla. Lisää päälle mozzarellaraastetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...