tiistai 21. lokakuuta 2014

Uuniperunat katkaraputäytteellä

Uuniperunat ovat helppoja valmistaa ja niiden kanssa tarjottavan täytteen voi sekoitella omista lemppari raaka-aineista sillä välin, kun perunat kypsyvät uunissa. Itse olen viehättynyt katkaraputäytteestä, jota tulee valmistettua aina silloin tällöin, kun ruoan täytyy valmistua helposti. Katkaraputäyte sopii perunoille mielestäni erityisen hyvin ja sipuleilla sekä tillillä maustettuna siitä saa erityisen maukkaan. Koska täyte on kermaviilipohjainen, tarjotaan täyte kylmänä lämpimien uuniperunoiden kanssa. Vaikka tämä ruoka on helppo valmistaa, kannattaa perunat tökätä uuniin ajoissa, muuten nälkä yllättää herkullista täytettä sekoitellessa - kokonaiset perunat kuitenkin vievät kypsyessään oman aikansa.

Ainekset:
3 perunaa

Perunoiden täyte: 
180g isoja katkarapuja
1 pieni paprika
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta tilliä
1 prk (200g) kermaviiliä
mustapippuria
suolaa

Pese perunat ja kääri ne kokonaisina folioon. Paista perunoita 200- asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Valmista perunoiden täyte: Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Huuhtele paprika ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset kermaviilin kanssa sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkasta maku ja laita täyte jääkaappiin odottamaan perunoita.

Puolita uuniperunat ja tarjoa katkaraputäyte niiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...