sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Matkalla Ranskan rivieralla - Cannes

Ranskan rivieran reissusta on ehtinyt vierähtää jo lähes pari kuukautta, mutta parempi myöhään kuin ei millonkaan, joten viimeisimpänä vielä pieni katsaus filmijuhlakaupunki Cannesiin. Cannesissakin kävimme tosiaan ihan vain päiväreissulla, joten pintaraapaisun kaupungista saimme ja ne kuuluisimmat nähtävyydet ehdimme päivän aikana katsastaa. Junamatka Nizzasta Cannesiin kesti vajaan tunnin, joten päiväretkikohteeksi Cannes oli juuri passeli. Ensimmäisenä suuntasimme rantabulevardi La Croissettelle, joka toimii myös toukokuisten elokuvajuhlien päänäyttämönä. La Croissettella sijaitsee myös luksushotelli Carlton sekä Cannesin casino, joita täytyi tietenkin käydä ihailemassa.


The Quay's
17 Quai Saint-Pierre 

Ostoksien ja kaupungissa kävelyn lomassa pistäydyimme rannan tuntumassa sijaitsevaan irkkupubi The Quay'siin, joka oli sopiva paikka pieneen breikkiin kaupunkiin tutustumisen ohessa. Hyvä paikka huvivenesataman vieressä takasi oivan paikan huvipursien bongailuun ja katuvilinän seuraamiseen.Au Mal Assis
15 quai Saint Pierre
 
The Quay'sin  ja ruokahalun herättelyn jälkeen suuntasimme Au Mal Assis- ravintolaan. Ravintola sijaitsi keskeisellä paikalla ja siellä oli sopivasti porukkaa (ei kuitenkaan aivan täyttä), joten ravintola valikoitui täysin näiden ominaisuuksien ja ruokalistan perusteella.


Tilasimme pastaa simpukoilla ja nautaa pippurikastikkeella ranskalaisten ja salaatin kera. Pasta-annos ja simpukat olivat meheviä mutta pihvi ei ollut aivan parhaimmasta päästä. Liha oli hieman liian sitkeää ja makukin oli pienoinen pettymys. Annos oli kyllä suuri, joten siitä pisteet keittiölle. Simpukat kuitenkin maistuivat ja ravintolan sijainti oli mahtava, joten ei tämäkään ravintolareissu aivan turhaan mennyt.
Tässä pikavilkaisu Cannesiin, kuvia ei jostain syystä tullut räpsittyä niin paljoa kuin muista Rivieran kohteista mutta muutama kuitenkin. Paljon ehdimme nähdä viikon reissun aikana, mutta paljon jäi vielä seuraavaan kertaan - toivottavasti näemme jälleen Ranskan riviera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...