torstai 16. lokakuuta 2014

Chiliset balsamico-ruusukaalit

Ruusukaaleista on montaa mielipidettä, on puolesta ja vastaan ja kaikkea siltä väliltä. Pelkällä suolalla maustettuna ruusukaalit ovat melko mauttomia, joten rohkeasti vaan maustamaan, niin johan alkaa makukin paranemaan! Chili ei jätä ketään sanattomaksi, joko siitä tykkää tai sitten ei, mutta onneksi sitä voi sentään lisäillä siinä määrin kuin omiin makumieltymyksiin sopii. Itse pilkoin kokonaisen kuivatun pitkän chilin marinadiin mukaan ja kyllähän se siinä määrin ruusukaaleissa potkikin. Mutta ei ollenkaan huono, balsamicolla maustettuna maku tasoittuu ja se tekee ruusukaaleista myös hivenen makeita. Ruusukaalit kannattaa tosin puolittaa (mitä en tehnyt), jotta ne maustuvat paremmin myös sisältä ja toki kypsentäminenkin tällöin nopeutuu. Tulee tehtyä toistekin, sen verran kivasti rouskuvaa ja helppoa lisuketta ruoalle kuin ruoalle. Ja terveellistäkin vielä!

Ainekset:
1 rs (400g) ruusukaaleja
1 chili
2 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
kokonaisia roseepippureita
mustapippuria
suolaa

Huuhtele ruusukaalit ja poista kellastuneet lehdet. Paloittele chili ja hienonna se. Laita ruusukaalit paistonkestävään vuokaan ja lisää chilit sekaan. Kaada päälle balsamico ja oliiviöljy. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 180- asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat sopivan pehmeitä mutta rapsakoita. Huom! Puolitetut ruusukaalit kypsyvät ja pehmenevät nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...