keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kana-kasviskeitto

Tähän maukkaaseen kana-kasviskeittoon tulee runsaasti värikkäitä kasviksia ja broilerin fileesuikaleita. Makua keitto saa kookosmaidosta, cyrrysta sekä yrteistä. Curryn ja kookosmaidon yhdistelmä tuo kana-kasviskeittoon suloisen pehmeän maun, jota ei vain voi vastustaa.

Ainekset:

400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
3 porkkanaa
1 paprika
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
½ purjo
200 g maissia
400 ml kookosmaitoa
n. 1 l kanalientä
runsaasti currya 
timjamia
selleriä
mustapippuria 


Ruskista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Pese kasvikset. Paloittele paprika ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Viipaloi purjo. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne. Hienonna myös keittoon tulevat yrtit. Valmista kanaliemi. (Litraan vettä 2 liemikuutiota.)

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan paloitellut kasvikset. Lisää kanaliemi. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää maissi, ruskistetut broilerin fileesuikaleet ja kookosmaito. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit ja mausta keitto currylla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää mausteita maun mukaan. 



Vinkki: Tämä kana-kasviskeitto on ihanan makuista vielä seuraavanakin päivänä, kun maut ovat ehtineet tasoittua. Keittoa kannattaa tehdä siis kerralla koko kattilallinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...