torstai 9. kesäkuuta 2016

Paahdetut munakoisot ja tomaattisalsa

Paahdetut munakoisot ja tomaattisalsa toimivat kivana ja kevyenä lisukkeena kikhernepullille tai vaikkapa broilerille tai lihalle. Kirsikkatomaatteja löytyy jääkaapistamme lähes aina ja munakoisoakin näin kesän tullen melko usein, joten kyseinen lisuke on kätevä valmistaa. Korianterin voi korvata myös jollakin muulla yrtillä, mitä sattuu löytymään. Mutta korianteri sopii tuohon kyllä loistavasti ja varsinkin kikhernepullien kanssa nautittuna se oli juuri nappivalinta. Kikhernepullien ohjetta tulossa myöhemmin.

Paahdetut munakoisot:
1 munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Huuhtele munakoiso ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoisojen itkettyä puolisen tuntia ja kuivaa suola pois. Toista sama myös toiselle puolelle. Paista munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tomaattisalsa:
250g kirsikkatomaatteja
nippu korianteria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Huuhtele tomaatit ja pilko ne neljään osaan. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset tomaattien joukkoon.

Nosta salsaa paahdettujen munakoisoviipaleiden päälle. Nauti heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...