En ole aikaisemmin tehnyt kurkkusalaattia itse mutta näin juhannuksen kunniaksi päätin kokeilla miltä omatekoinen kurkkusalaatti maistuu. Vielä en ole purkkia korkannut, joten jännitys kurkkusalaatin onnistumisesta säilynee huomiseen h-hetkeen asti! Kuumana tölkitysvaiheessa maku oli ainakin tosi hyvä ja purkissa tekeytyessään ja kylmänä nautittuna odotan sen entisestään parantuvan. Joten luulenpa, että huomenna saadaan nauttia ihanaa omatekoista kurkkusalaattia kera juhannusherkkujen ja grillimakkaroiden :) Ohje On Rajamäeltä ja löytyy täältä.
Sinappinen kurkkusalaatti:
1 kg kurkkua
3 sipulia
2 punaista paprikaa
2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl sinappijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl currya
Leikkaa kurkut ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja hienonna ne. Mittaa
kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri, kurkut ja sipulit. Keitä
hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot ja sinappijauhe keskenään
ja sekoita seos pieneen vesimäärään. Suurusta kiehuva kurkkuseos
vehnäjauho-sinappijauheseoksella. Keitä 10 - 15 minuuttia. Mausta valmis
kurkkusalaatti currylla. Tölkitä kurkkusalaatti kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin.
Kurkkusalaattia tulee tällä ohjeella noin 1,5 l.
Just ostin pussillisen kurkkuja torilta! Pitäkin kokeilla tätä reseptia!
VastaaPoistaMukavaa juhannusta!
www.decopixbytiina.blogspot.com
Juhannuksena tulikin testattua tätä makkaran ja pyttipannun kanssa ja hyvää oli! Toivottavasti sinullakin oli mukava juhannus! :)
PoistaJust tommosta keltasta tahmeeta salaattia ois tarkotus koittaa tehä koitetaa mite onnistuu
VastaaPoistaToivottavasti onnistuu! Tällä ohjeella lopputuloksesta tuli ainakin minun mielestäni hyvä :)
Poista