torstai 23. kesäkuuta 2016

Sinappinen kurkkusalaatti

En ole aikaisemmin tehnyt kurkkusalaattia itse mutta näin juhannuksen kunniaksi päätin kokeilla miltä omatekoinen kurkkusalaatti maistuu. Vielä en ole purkkia korkannut, joten jännitys kurkkusalaatin onnistumisesta säilynee huomiseen h-hetkeen asti! Kuumana tölkitysvaiheessa maku oli ainakin tosi hyvä ja purkissa tekeytyessään ja kylmänä nautittuna odotan sen entisestään parantuvan. Joten luulenpa, että huomenna saadaan nauttia ihanaa omatekoista kurkkusalaattia kera juhannusherkkujen ja grillimakkaroiden :) Ohje On Rajamäeltä ja löytyy täältä.

Sinappinen kurkkusalaatti:
1 kg kurkkua
3 sipulia
2 punaista paprikaa
2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl sinappijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl currya


Leikkaa kurkut ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja hienonna ne. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri, kurkut ja sipulit. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot ja sinappijauhe keskenään ja sekoita seos pieneen vesimäärään. Suurusta kiehuva kurkkuseos vehnäjauho-sinappijauheseoksella. Keitä 10 - 15 minuuttia. Mausta valmis kurkkusalaatti currylla. Tölkitä kurkkusalaatti kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin.
Kurkkusalaattia tulee tällä ohjeella noin 1,5 l. 

4 kommenttia:

  1. Just ostin pussillisen kurkkuja torilta! Pitäkin kokeilla tätä reseptia!

    Mukavaa juhannusta!

    www.decopixbytiina.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannuksena tulikin testattua tätä makkaran ja pyttipannun kanssa ja hyvää oli! Toivottavasti sinullakin oli mukava juhannus! :)

      Poista
  2. Just tommosta keltasta tahmeeta salaattia ois tarkotus koittaa tehä koitetaa mite onnistuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu! Tällä ohjeella lopputuloksesta tuli ainakin minun mielestäni hyvä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...