tiistai 14. kesäkuuta 2016

Lämmin porkkana-vuohenjuustosalaatti

Porkkanat ovat hyviä mutta välillä niiden valmistukseen kaipaa jotain uutta keitettyjen porkkanoiden ja raakaraasteen rinnalle. Syksyllä porkkanoiden sesonkiaikaan uunissa paahdetut porkkanat ovat ihan parhaita muiden kausijuuresten kanssa mutta näin alkukesästä yksinkertainen paahdetuista porkkanoista valmistettu lämmin salaatti maistui vähintäänkin yhtä hyvältä. Porkkana ja vuohenjuusto toimivat yhdessä kivasti ja tämä ihanan suuntuntuman omaava salaatti maistuu hyvin lisukkeena tai ihan vain sellaisenaan. Öljyä ja inkivääriä kannattaa käyttää reilusti!

Porkkana-vuohenjuustosalaatti:
pari porkkanaa
pala vuohenjuustoa
kourallinen saksanpähkinöitä
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
herneenversoja
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
seesamiöljyä

Kuori porkkanat ja paloittele ne viistosti. Sekoita oliiviöljy, seesamiöljy, suola, mustapippuri ja raastettu inkivääri. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja sekoita öljy-mausteseos kunnolla porkkanoiden sekaan. Paahda porkkanoita 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet mutta ovat sopivan napakoita. Siirrä porkkanat lautaselle, revi päälle vuohenjuustoa ja koristele saksanpähkinöillä sekä herneenversoilla. Jos leivinpeperille jäi porkkanoiden öljyseosta, kaada se vielä salaatin päälle. Nauti lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...