tiistai 28. kesäkuuta 2016

Pyttipannu

Juhannusherkkuihin kuului tänä vuonna myös muurikalla valmistettu pyttipannu, josta tuli oikein hyvää ja mehevää! Vaikka pyttipannu kuuluisi tehdä keitetyistä perunoista, valmistui tämä pyttis raaoista peruna- ja porkkanakuutioista. Hyvin onnistui näinkin ja perunat sekä porkkanat pehmenivät juuri sopiviksi vaikka tämä alkuun hieman arveluttikin. Oikein passeli mökkiruoka ja mikä parasta, pyttistä voi tuunata omaan makuun sopivaksi ja heittää sekaan mitä sattuu löytymään. Pyttiksen seurana maistui sinappinen kurkkusalaatti, jota valmistin juhannusta edeltävällä viikolla. Ohje löytyy täältä.

Pyttipannu
perunoita
paprikaa
porkkanaa
makkaraa
kevätsipulia varsineen
mustapippuria
grillimaustetta
suolaa

Kuori perunat ja porkkanat. Huuhtele paprika. Kuutioi kaikki pyttipannun ainekset. Kätevintä on käyttää keitettyjä perunoita ja porkkanoita mutta pyttipannu onnistuu myös raaoista, kuten mekin tällä erää tehtiin. Kaada kuumalle muurikalle loraus öljyä. Heitä muurikalle ensin pidempää kypsytysaikaa vaativat raaka-aineet kuten perunat ja porkkanat jos ne ovat raakoja. Sitten paprikat, sipulit ja makkarat. Lisäile öljyä tarvittaessa ja mausta suolalla, pippurilla ja grillimausteella. Tarjoa kurkkusalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...