Brita-kakun pohja
125 g
voita tai margariinia
1 dl sokeria
2
kananmunankeltuaista
1 ½
dl vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl maitoa
Brita-kakun marenki
2
kananmunanvalkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelilastuja
Brita-kakun täyte
2 dl
vispikermaa
noin 5 dl mansikoita
(1 tl
vaniljasokeria)
(1 rkl sokeria)
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. Levitä marenki paistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat hyvin.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, halutessasi voit lisätä kermaan sokeria mutta tämä ei ole välttämätöntä. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita.
Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa heti kokoamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti