perjantai 30. elokuuta 2013

Tattirisotto Manchegojuustolla

Kävimme viime viikonloppuna vanhempieni mökillä ja tämän syksyn ensimmäisellä sienestysreissulla! Tyhjin käsin metsästä ei tarvinnut poistua, koska saalista löytyi jopa kolmea eri lajia. Herkkutatteja, kanttarelleja ja haaparouskuja. Tuottoisa reissu siis! Kuvassa ei itse asiassa näy edes koko saalis, koska sain siihen hieman lisäystä (herkkutatteja!) rämmittyäni illan hämärtyessä vähän lisää mökkimetsissä. Reissun jälkeen oli jo sen verran kiire saunomaan, että kuvat jäivät räpsimättä, kunnes olikin jo liian pimeää.

 

Maanantai-iltana valmistin herkkutateista mehevää tattirisottoa. Tattirisottoa maustoin timjamilla (olisi voinut laittaa enemmänkin!) ja basilikalla. Juustoksi risottoon valikoitui Manchego. Manchegohan on valmistettu lampaanmaidosta ja peräisin se on Espanjasta La Manchan alueelta. Kyseinen juusto on aivan ihanaa ja halusin kokeilla sitä risottoon, koska ennen en ollut sitä risotossa käyttänyt. Herkullista risottoa tuli, tosin noilla raaka-aineilla ei edes voi epäonnistua!

Ainekset tattirisottoon:

reilu ½ l paloiteltuja tatteja (kutistuvat paistettaessa)
3 dl risottoriisiä
n.  1 l kanalientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä 
n. 2 rkl kuivattua timjamia (ensi kerralla laitan enemmän)
kourallinen tuoretta basilikaa
mustapippuria
Manchegojuustoa

Puhdista ja paloittele tatit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista tatit ja sipulisilppu tilkassa öljyä. Kaada riisit kattilaan ja kuullota öljyssä. Kaada kanalientä niin, että riisit peittyvät ja lisää lientä vähitellen sitä mukaa, kun se imeytyy riiseihin. Sekoita useasti. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsiä. Lisää tatit, sipulit, valkosipulit sekä hienonnetut yrtit riisin joukkoon. Sekoita hyvin. Viimeistele annos Manchegojuustolla ja ripauksella mustapippuria. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...