maanantai 26. elokuuta 2013

Grissinit

Grissinit ovat rapeita leipätankoja, jotka sopivat erinomaisesti suolaiseksi naposteltavaksi tapaspöytään juustojen ja viinin kaveriksi tai vaikkapa keiton kylkeen leivän tilalle. Tämä grissinien ohje on otettu Maku-lehdestä 2/2003 mutta ohje löytyy myös täältä. Sen verran alkuperäistä ohjetta muutin, että korvasin hiivaleipäjauhot vehnäjauhoilla ja salvian tilalle laitoin muita hienonnettuja yrttejä, tällä kertaa Provencen yrttisekoitusta. Tuohon Provencen yrttisekoitukseen olenkin melkoisen ihastunut ja mielestäni se sopii grissineihin hyvin. Puolet grissineistä maustoin myös pinnalta samaisella Provencen yrttisekoituksella ja puolet suolalla ja seesaminsiemenillä.

Ainekset:

15 g hiivaa
1 ½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
1 rkl kuivattuja hienonnettuja yrttejä
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

1/4 dl oliiviöljyä
seesaminsiemeniä
suolaa
Provencen yrttisekoitusta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja kuivatut yrtit. Lisää jauhot vähitellen. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti. 

Jaa taikina noin 20-22 osaan. Pyörittele taikinapalat ohuiksi 30 cm:n  tangoiksi. Sivele pintaan öljyä ja pyöräytä mausteseoksessa. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle. 

Paista uunissa 200-asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes grissinit ovat vaalean ruskeita ja rapeita.

Vinkki: Grissinit valmistuvat hyvin myös pizzataikinan jämästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...