lauantai 10. elokuuta 2013

Kotitekoiset hampurilaiset

Pitkästä aikaa omatekoisia hampurilaisia! Juuri sopivaa viikonloppuruokaa, jolloin on hieman enemmän aikaa väsätä ja pyöriä keittiössä. Näiden hampurilaispihvien naudan jauheliha on vähärasvaista ja peräisin Haukiniemen tilalta Polvijärveltä, Pohjois-Karjalasta. Jauhelihapihvit valmistuivat perinteisellä ohjeella, chilin ja valkosipulin kera. 


Jauhelihapihvit:

400 g naudan jauhelihaa
½ dl maitoa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
1 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa






Sekoita kulhossa jauheliha, kuutioitu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnetut chilit, joista on poistettu siemenet. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna turvota hetki. Lisää seos jauhelihamassaan. Lisää seokseen myös kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pannulla kypsiksi tai kypsennä uunissa n. 225-asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Lisäksi tarvitset:

hampurilaissämpylöitä
cheddarjuustoa
pihvitomaatteja
sipulia
salaattia
majoneesia
bbq-kastiketta 



Vinkki: Paistettu kananmuna sopii myös hampurilaisen väliin, mutta tuhtia siitä kyllä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...