Säilöntäpuuhat jatkuu, nyt vuorossa maustekurkut. Aikomuksena oli tehdä maustesekoitus itse mutta halusinkin päästä helpolla ja ostin viime vuonna hyväksi havaitun Meiran maustesekoituksen, jossa on suolan lisäksi sinapinsiemeniä, maustepippuria, piparjuurta ja valkosipulia. Myös näiden maustekurkkujen liemen ohje on otettu samaisen maustesekoituspussin kyljestä. Kurkkujen kanssa purkkiin laitoin lisäksi tilliä ja mustaherukanlehtiä ja niin, tietenkin runsaasti valkosipulia.
2,5 kg avomaankurkkuja
nippu tillinvarsia
n. 15 mustaherukanlehteä
n. 15 valkosipulinkynttä
Liemi:
3 dl etikkaa
2,5 dl sokeria
1,5 l vettä
puoli pussia Meiran mausteseosta kurkun säilöntään
Pese kurkut hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Pese tilli, mustaherukanlehdet ja paloittele valkosipulinkynnet. Lado kurkkuviipaleet kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin tillinvarsien, mustaherukanlehtien ja valkosipulin kanssa.
Valmista liemi: Kaada etikka, vesi ja sokeri kattilaan. Laita sekaan myös maustesekoitus. Sekoita ja kiehauta liemi. Kaada liemi lasipurkkeihin niin, että kurkut peittyvät.
Nosta jäähtyneet kurkkupurkit jääkaappiin, anna tekeytyä noin kuukausi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti