perjantai 8. heinäkuuta 2016

Suklaa-vadelmamoussekakku

Tämä ihana kakku maistuu juuri siltä miltä näyttääkin eli herkulliselta! Ohje on Pientalo ja piha-lehdestä ja kakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Lehden ohje löytyy täältä. Koska kakku oli niin valtavan hyvää, olen tehnyt kakkua kahteen kertaan, vadelmamoussella ja vadelma-mustikkamoussella. Molemmat aivan ihania makuja. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin poistamaan vadelmista siemenet siivilän läpi mutta itse tykkäsin jättää siemenet seokseen eikä se kyllä kakunsyöjiä millään lailla haitannut.

Kakun pohjataikina
6 kpl kananmunia
2 ½ dl sokeria
2 3⁄4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Vadelmamousse
500 g vadelmia
2 dl sokeria
4 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa

Aloita valmistamalla ensin kakkupohja. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.

Valmista vadelmamousse. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta ne ja jäähdytä. Sekoita vadelmasoseeseen sokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna 1⁄2 dl vadelmasoseesta ja sekoita liivatelehdet siihen. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää loppu vadelmasose. Vatkaa joukkoon liivateseos. Vaahdota kerma ja kääntele tuorejuusto-vadelmaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Aseta alimmainen kerros tarjoiluvadille ja laita irtopohjavuoan reunat pohjan ympärille. Kaada päälle puolet vadelmamoussesta ja aseta päälle keskikerros. Lisää loput vadelmamoussesta. Laita päälle kansipala. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Poista hyytyneen kakun ympäriltä irtopohjavuoka ja valuta päälle suklaaganachea. Koristele marengeilla.

Suklaaganache
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä sitä. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna levätä hetki. Lisää suolaa ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna jäähtyä ennen ganachen kaatamista kakun päälle.

Marenkikoristeet
1 kananmunanvalkuainen
3/4 dl sokeria
elintarvikeväriä
Vaahdota valkuainen. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Pursota marenkivaahtoa tähtityllalla leivinpaperin päälle. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 1 tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...