tiistai 5. heinäkuuta 2016

Mehevä raparperipiirakka

Sain anopilta pussin ihanaa raparperia, joista paistelin mehevän raparperipiirakan. Aluksi ajatuksissa oli tehdä mansikka-raparperipiirakka mutta löydettyäni tämän herkullisen ja kehutun ohjeen Maku-lehden sivuilta, päätin paistaa piirakan pelkästä raparperista. Turhaan ei tätä ohjetta oltu luonnehdittu Maku.fi:n yhdeksi suosituimmista, niin mehevää ja hyvää lopputulos todella oli! Suosittelen! Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Muruseos
250 g voita 
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta 
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte
10 dl raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Aloita sulattamalla voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula sekaan. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Siirrä muruseoksesta noin 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja kananmuna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan saa jäädä paakkuja, ne häviävät paiston aikana. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille nuolijan avulla (noin 35 x 42 cm). Lisää pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada täyteseos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle vielä loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se rusehtaa kauniista ja on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...