Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte
10 dl raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Aloita sulattamalla voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula sekaan. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Siirrä muruseoksesta noin 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja kananmuna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan saa jäädä paakkuja, ne häviävät paiston aikana. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille nuolijan avulla (noin 35 x 42 cm). Lisää pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada täyteseos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle vielä loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se rusehtaa kauniista ja on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti