keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Poropiirakka

Mehevä poropiirakka on maistuva ja ruokaisa piirakka, joka maistuu hyvältä sipulin, persiljan ja juuston kera. Pohjan ohje on Kinuskikissalta pienin muunnoksin ja täytteestä tein hieman oman variaation. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tämä piirakka sopii arkeen ja juhlaan. 

Poropiirakan pohja
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl cheddarjuustoraastetta
½ dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi hieman sulanut voi jauhoseokseen. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita hyvin. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. 

Poropiirakan täyte
150 g pororouhetta
1 sipuli
kourallinen persiljaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl cheddarjuustoa raasteena
n. 0,5 dl sinihomejuustoa muruna
mustapippuria
savupaprikamaustetta
oliiviöljyä

Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada sipulit kulhoon. Lisää kulhoon kaikki muut täytteen ainekset. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...