Mukavan ruokaisa ja maukas grillilisuke syntyy bataatista ja halloumi-juustosta. Nyytit voi maustaa haluamillaan yrteillä, minä laiton sekaan provencen yrttisekoitusta. Oliiviöljyä kannattaa kaataa nyytteihin reilu loraus, etteivät nyytit kuiva liikaa eivätkä tartu kiinni folioon. Nyytit sopivat hyvin muiden grilliruokien kylkeen, kuten lihalle tai kalalle. Idea nyytteihin on peräisin Peggyn pieni punainen keittiö- blogista.
Nyyttien ainekset:
1 iso bataatti tai 2 pienempää
1 pkt halloumia
provencen yrttisekoitusta
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
Huuhtele ja kuori bataatti. Paloittele bataatti kuutioiksi ja keitä kuutioita vajaa 10 minuuttia, jotta ne pehmenevät. Paloittele halloumijuusto. Kokoa nyytit foliopaperille, lisää mausteet, purista päälle sitrunamehua ja kaada loraus oliiviöljyä. Grillaa noin 10- 15 minuuttia, kunnes bataattipalat ja juusto ovat pehmentyneet.
Tosi hauska idea! Pitääpä kokeilla onnistuisivatko tällaiset folionyytit myös uunissa nyt kun grillauskausi alkaa käydä vähiin :)
VastaaPoistaKyllä varmasti uunissakin onnistuu :) Harmi vain, että grillauskausi käy vähiin, grilliherkkuja tulee kyllä ikävä!
Poista