perjantai 31. heinäkuuta 2015

Bataatti-hallouminyytit

Mukavan ruokaisa ja maukas grillilisuke syntyy bataatista ja halloumi-juustosta. Nyytit voi maustaa haluamillaan yrteillä, minä laiton sekaan provencen yrttisekoitusta. Oliiviöljyä kannattaa kaataa nyytteihin reilu loraus, etteivät nyytit kuiva liikaa eivätkä tartu kiinni folioon. Nyytit sopivat hyvin muiden grilliruokien kylkeen, kuten lihalle tai kalalle. Idea nyytteihin on peräisin Peggyn pieni punainen keittiö- blogista.

Nyyttien ainekset:
1 iso bataatti tai 2 pienempää
1 pkt halloumia
provencen yrttisekoitusta 
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä

Huuhtele ja kuori bataatti. Paloittele bataatti kuutioiksi ja keitä kuutioita vajaa 10 minuuttia, jotta ne pehmenevät. Paloittele halloumijuusto. Kokoa nyytit foliopaperille, lisää mausteet, purista päälle sitrunamehua ja kaada loraus oliiviöljyä. Grillaa noin 10- 15 minuuttia, kunnes bataattipalat ja juusto ovat pehmentyneet.

2 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea! Pitääpä kokeilla onnistuisivatko tällaiset folionyytit myös uunissa nyt kun grillauskausi alkaa käydä vähiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti uunissakin onnistuu :) Harmi vain, että grillauskausi käy vähiin, grilliherkkuja tulee kyllä ikävä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...