keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kinuski-suolapähkinäpalat

Viime aikoina kokkailut ovat jääneet hieman vähemmälle ja suurimmaksi osaksi on tullut kierrätettyä vanhoja hyviä ohjeita, joten blogissakin on ollut melko hiljaista. Mutta ehkä näin kesäloman kynnyksellä on aikaa taas innostua kokkailemaan ja katsotaan jos jotain päätyisi blogiinkin :) Yhteishyvästä bongatut kinuski-suolapähkinäpalat olivat sopivan makea jälkkäri pienellä suolaisella twistillä. Näihin tulee helposti himo! Tykkäsin tosi paljon tuosta kinuskin ja suolapähkinöiden yhdistelmästä, joten näitä herkkuja onkin tullut valmistettua jo pariinkin otteeseen.
 
Kinuski-suolapähkinäpalat:
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
 
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia
2,5 dl suolapähkinöitä
 
Aloita vaahdottamalla margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
 
Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen. Kaada kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tee pisarakoe. Tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy, se on valmista. Sekoita seoksen joukkoon nokare margariinia. Rouhi lopuksi vielä pähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski pinnalle. Leikkaa paloiksi.
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...