Kukkakaalikuskusin ainekset:
1 kukkakaali
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
1 dl kalamataoliiveja
1/2 dl kuorittuja manteleita paahdettuna
(1/2 chili viipaloituna)
Irrota kukkakaalin kukinnot, huuhtele ne ja hienonna esimerkiksi monitoimikoneessa tai raastamalla. Hienonna yrtit. Kiehauta herneet ja jäähdytä ne. Paahda mantelit kevyesti kuumalla pannulla ja rouhi halutessasi pienemmiksi. Sekoita kuskusin ainekset ja lisää vielä chiliviipaleita (unohdin lisätä ne itse mutta varmasti olisivat tuoneet kokonaisuuteen lisäpotkua!)
Tomaatti-kookostahnan ainekset:
1 prk (2 dl) kookoskermaa
1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Valuta tomaatit ja hienonna ne tehosekoittimella. Lisää kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.
Täytyypi kokeilla tätä, niin herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaTämä oli kyllä kivan raikasta ja kevyttä, juuri sopivaa kesäruokaa! Eikun kokeilemaan :)
Poista