sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Grillattuja kasvisvartaita ja vesimelonia

Grillaussesongin ollessa kuumimmillaan, kannustetaan grilliin tunkemaan kaikenlaisia kasviksia ja hedelmiä ja kokeilemaan uusia makuja. Ja mikä ettei, lähes kaikkeahan pystyy myös grillaamaan, joten kannattaahan niitä kokeilla. Tästä innostuneena pujottelinkin eräänä iltana vartaisiin perusgrillikasvisten rinnalle myös aprikooseja ja heitin jälkiruokaraikastukseksi tarkoitetut vesimeloniviipaleet nekin grilliin. Ei ollenkaan huono idea, aprikoosit muuttuivat tosin hieman kitkeräksi, joten kannattaa heittää niiden pintaan hieman makeaa marinadia tai sokeria. Vesimelonikin maistui grillilautasella myös grillattuna, joten kokonaisuuteen se toikin mukavaa vaihtelua vartaiden ja grillikanan rinnalle.

Kasvisvartaat:
vihreää kesäkurpitsaa
punaista paprikaa
punasipulia
aprikooseja

Huuhtele kasvikset ja aprikoosit ja kuori sipuli. Poista aprikoosien kivet ja paloittele kaikki ainekset sopiviksi paloiksi vartaisiin. Grillaa vartaita kunnes kasvikset pehmenevät. Valele marinadilla ennen grillausta ja grillauksen aikana.

Marinadi vartaille:
muutama rkl oliiviöljyä
1 rkl limetin mehua
1 rkl hunajaa 
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippuria. Lisää aineksia tarvittaessa makusi mukaan.

Grillattu vesimeloni:
Paloittele vesimeloni ja valele halutessasi samalla marinadilla kuin kasviksiakin. Anna vesimelonin pinnan ottaa grilissä hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...