perjantai 10. heinäkuuta 2015

Hedelmäinen patonki

Tein tätä patonkia jo kertaalleen pääsiäisen aikoihin mutta yhtä hyvin tämä hedelmiä ja siemeniä sisältävä patonki sopii myös kesäherkutteluihin. Patonki maistuu ihanalta alkuperäisessä reseptissäkin mainitun Brie- juuston kera mutta lämpimänä vetelin sitä useamman siivun myös peruslevitteen kanssa, nam! Kivan hedelmäinen patonki ja tuon aprikoosinhan voi korvata vaikka joillakin muillakin kuivatuilla hedelmillä halutessaan. Tätä patonkia kannattaa kokeilla jos perusvehnäpatonki kyllästyttää tai haluaa muuten vain patonkeihin lisämakua, koska tällä reseptillä sitä kyllä saa :) Ohjeella tulee 3 patonkia tai useampi pienempi. Resepti oli muistaakseni ennen pääsiäistä ilmestyneestä Seura-lehdestä.

Patongin ainekset:
2,5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1/2 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
50 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl kurpitsansiemeniä
5-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
Brie-juustoa

Liuota kuivahiiva, suola ja siirappi/hunaja lämpimään noin 42- asteiseen veteen. Lisää fenkolinsiemenet, aprikoosit ja kurpitsansiemenet. Lisää jauhoista noin puolet, sekoita. Jatka alustamista käsin ja lisää loput jauhot, jotta taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää öljyä ja vaivaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Leivo taikina patongeiksi uunipellille ja kohota vielä 20 minuuttia. Tee patonkeihin muutama viilto ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia kunnes patongit näyttävät kypsillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...