Patongin ainekset:
2,5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1/2 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
50 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl kurpitsansiemeniä
5-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
Brie-juustoa
Liuota kuivahiiva, suola ja siirappi/hunaja lämpimään noin 42- asteiseen veteen. Lisää fenkolinsiemenet, aprikoosit ja kurpitsansiemenet. Lisää jauhoista noin puolet, sekoita. Jatka alustamista käsin ja lisää loput jauhot, jotta taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää öljyä ja vaivaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Leivo taikina patongeiksi uunipellille ja kohota vielä 20 minuuttia. Tee patonkeihin muutama viilto ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia kunnes patongit näyttävät kypsillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti