Pitaleivät ovat kivaa kesäruokaa ja täytevalikoimaa on niin runsaasti, että tulee vaikeus päättää millä täytteillä pitaleivät täyttäisi. Kaikista vaihtoehdoista valitsimme simppelin version, eli tietenkin runsaasti kasviksia ja kebabilla höystettyä jauhelihaa. Kokonaisuuden kruunasi ehdottomasti pitaleipien väliin kuuluva tsatsiki! Pitaleivät olivat maistuvia, vaikkeivat ne tällä kertaa kohonneetkaan ihan toivotulla tavalla. Vika ei ollut ohjeessa, koska ohje on aikaisemmin hyväksi testattu vaan ihan tekijässä, joka oli turhan malttamaton. Aikaisempi pitaleipäkokeilu löytyy täältä. Pitaleipien ohje on Maku -lehdestä.
Pitaleipien ainekset:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä taikinapalat
palloiksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja ripottele papereille vehnäjauhoja, jottei taikina tartu kiinni paperiin. Kohota taikinapalloja peitettyinä noin 30 minuuttia. Yhdelle pellille sopii 4 pitaleipää. Kauli pallot noin 15 cm pyörylöiksi ja kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Paista pitaleipiä 275- asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes pitaleivät ovat kohonneet ontoiksi ja ne ovat päältä rusehtavia.
Pitaleipien väliin:
tomaattia, kurkkua, punasipulia, paprikaa, jäävuorisalaattia
naudan paistijauhelihaa + kebablastuja (sekaisin sotkettuna)
tsatsikia
Tsatsiki:
1 prk kermaviiliä
puolikas raastettu kurkku
1 valkosipulinkynsi
1/3 limetin mehu
1 rkl hunajaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Huuhtele ja raasta kurkku, valuta hyvin! Kuori ja hiennonna valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset ja lisää suola ja mustapippuri. Maista ja lisää makua tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti