Söpöt tarteletit ovat pientä makeaa, jotka on nopea ja helppo valmistaa, kun vain tartelettipohjat ovat valmiina tehtyinä. Pohjia voi myös pakastaa, jolloin ne ovat nopeita tarjottavia vaikkapa yllätysvieraille! Tartelettitäytettä voi muunnella loputtomiin ja siihen voi laittaa marjoja, suklaata, maustettuja rahkoja, mitä nyt oikeastaan vai mieleen tulee. Nonparellit viimeistelevät koristelun ja suloiset tarteletit ovat valmiina tarjottaviksi. Taikinaohjeella tulee pohjia noin 10 kpl, riippuen tartelettivuokien koosta. Pohjan ohje on Kinuskikissa-blogista.
Tartelettien pohjataikina:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä
Tartelettien täyte:
½ dl mustikoita
½ dl kermaa
1 dl rahkaa
muutama pala suklaata raastettuna
koristesydämiä
Valmista pohjat: Sekoita
vehnäjauhot sekä sokeri keskenään ja nypi voi niiden sekaan. Lisää vesi
ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltujen tartelettivuokien
pohjalle sekä reunoille. Paista 200- asteisessa uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken ja irrota pohjat vuoista.
Sekoita täyte: Sekoita mustikat, kerma ja rahka keskenään. Täytä tartelettipohjat seoksella. Koristele suklaalla ja koristesydämillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti