Kesällä parhaimpaan mansikka-aikaan valmistin pieniä mansikkaleivoksia tuoreista mansikoista, vaniljarahkasta ja lehtitaikinasta. Leivokset on helppo valmistaa, jos vain pakastimesta löytyy lehtitaikinalevyjä ja saatavilla on tuoreita mansikoita ja jonkinlaista rahkaa tai vaikkapa kermaa. Leivokset sopivat erinomaisesti pieneksi naposteltavaksi kahvipöytään. Leivokset viimeistellään tomusokerilla.
Pienet mansikkaleivokset:
muutama lehtitaikinalevy
tuoreita mansikoita
maustettua vaniljarahkaa
Koristeluun:
tomusokeria
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa lehtitaikinasta ympyränmuotoisia paloja esimerkiksi pienellä shottilasilla painamalla. Siirrä palat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes leivokset ovat hieman ottaneet väriä ja kohonneet. Jäähdytä ennen täyttämistä. Leikkaa mansikat puoliksi. Leikkaa kohonneet lehtitaikinaleivokset puoliksi vaakasuunnassa ja täytä rahkalla ja mansikanpuolikkailla. Viimeistele tökkäämällä hammastikku kaikkien leivosten läpi, tämä auttaa leivoksia pysymään paremmin koossa. Sirottele päälle vielä hieman tomusokeri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti