keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Bataatti-kanahampurilaiset, tsatsiki ja tomaatti-sipulisalaatti

Eräällä kesän mökkireissulla valmistimme jo kauan työn alla olleita bataatti-kanahampurilaisia. Hampurilaiset olivatkin kivaa vaihtelua normihamppareihin, eivätkä kyllä makunsakaan puolesta hävinneet perinteisille versioille. Kokonaisuudesta tuli muutenkin kevyempi ja terveellinen vaihtoehto, joten näitähän voisi ottaa tavaksi valmistaa useamminkin. Hampurilaisten rinnalle tein vielä raikasta tomaatti-sipulisalaattia. Nyt kun oman kasvimaan kevätsipulitkin antavat runsaasti satoa niin tätä niin ihanaa perussalaattia tulee tehtyä melkoisen usein. Tsatsikin tein samalla ohjeella kuin muutama viikko sitten pitaleipien väliin, hyväksi todettua kun on turha muuttaa. Älyttömän hyvää tsatsikia, nam. Kannattaa tehdä reilusti, koska sitä kuluu.. ;)

Bataatti-kanahampurilaiset kahdelle:
1 bataatti
suolaa
mustapippuria
öljyä
2 maustamatonta kanafilettä
1 tomaatti
muutama lehti salaattia
puolikas pieni punasipuli
muutama siivu kippari-savujuustoa

Pese bataatti ja leikkaa siitä neljä noin reilun sentin paksuista viipaletta. Grillaa bataattiviipaleet pehmeiksi. Valele öljyllä grillatessa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Ota kanafileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista ja grillaa kypsiksi. Mausta samoin kuin bataatit. Huuhtele tomaatti ja viipaloi se. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Kokoa hampurilainen. Tökkää lopuksi varrastikku pitämään hampurilainen paremmin koossa.

Tsatsiki:
1 prk kermaviiliä
puolikas raastettu kurkku
1 valkosipulinkynsi
1/3 limetin mehu
1 rkl hunajaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Huuhtele ja raasta kurkku, valuta hyvin. Kuori ja hiennonna valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset ja lisää suola ja mustapippuri. Maista ja lisää makua tarvittaessa.Tomaatti-sipulisalaatti:
muutama tomaatti
pari kevätsipulia + vartta
yrttisuolaa (esim. herbamare)
oliiviöljyä

Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne. Huuhtele kevätsipulit ja pilko sipulit ja varret renkaiksi. Asettele sipulirenkaita tomaattien väliin ja varsia päälle. Mausta yrittisuolalla ja kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...