torstai 5. maaliskuuta 2015

Sinihomejuusto-päärynäpiirakka

Tässä pikapiirakka parhaimmillaan ja herkullinenkin vielä. Päärynä ja sinihomejuusto ovat takuuvarmoja makupareja, jotka toimivat myös piirakassa loistavasti yhteen. Alkuperäinen ohje on Korianterifarmi- blogista ja muutoin noudatinkin alkuperäistä ohjetta prikulleen, paitsi vähensin hieman sinihomejuuston määrää. Osittain siksi, että päärynä maistuisi enemmän ja osa sinihomejuustosta menikin suuhun ennen kuin pääsi piirakkaan, hupsista vaan. Mutta todella hyvä piirakka pienellä vaivalla.

Pohjataikinan ainekset:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kylmää vettä

Täytteen ainekset:
3 päärynää
100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 kananmuna
jauhettua muskottipähkinää

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Tässä tapauksessa vuokana toimi kertakäyttöinen foliovuoka, koska piirakka lähti mukaan mökille. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Asettele päärynäviipaleet taikinan päälle. Murenna sinihomejuusto ja ripottele päärynöiden päälle. Sekoita kerma ja kananmuna ja kaada seos täytteiden päälle. Mausta ripauksella jauhettua muskottipähkinää.

Paista 200- asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...