maanantai 30. maaliskuuta 2015

Minitattipizzat

Viime syksyisiä herkkutatteja on pakastimessa vielä jonkin verran, joten tein yhdestä pikkupussillisesta herkullisia minitattipizzoja, jotka maustoin timjamilla. Ensin suunnitelmissa oli tehdä normaali tattipizza mutta päädyinkin taputtelemaan taikinasta pienempiä lättyjä. Pohjalle levitin lusikallisen crème fraîchea ja täytteeksi laitoin tattien rinnalle mozzarellaa. Yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Aromikas timjami sopii tattiruokiin hyvin, joten minipizzat saivat päällensä myös ripauksen viime kesänä itse kasvatettua kuivattua timjamia.

Pizzapohjan ainekset:
1 dl haaleaa vettä
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
 
Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita seos veteen. Lisää suola,  loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikina hyvin ja kohota sitä hetki liinan alla. Leivo taikinasta minipizzoja, taikinasta tulee pizzoja noin  8 kpl, rippuen koosta.
 
Minipizzojen täytteet:
herkkutatteja
crème fraîchea
mozzarellaa
timjamia
mustapippuria
suolaa
 
Paista tatit pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Minulla oli viime syksynä kerättyjä pakastetatteja. Levitä minipizzojen pohjalle créme fraîchea, lisää tatit. Revi päälle myös mozzarellaa. Paista pizzoja uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat kypsiä ja juusto sulanut. Viimeistele pizzat kuivatulla timjamilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...