Pizzapohjan ainekset:
1 dl haaleaa vettä
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita seos veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikina hyvin ja kohota sitä hetki liinan alla. Leivo taikinasta minipizzoja, taikinasta tulee pizzoja noin 8 kpl, rippuen koosta.
Minipizzojen täytteet:
herkkutatteja
crème fraîchea
mozzarellaa
timjamia
mustapippuria
suolaa
Paista tatit pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Minulla oli viime syksynä kerättyjä pakastetatteja. Levitä minipizzojen pohjalle créme fraîchea, lisää tatit. Revi päälle myös mozzarellaa. Paista pizzoja uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat kypsiä ja juusto sulanut. Viimeistele pizzat kuivatulla timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti