perjantai 27. maaliskuuta 2015

Jauhelihapiirakka

Tämä jauhelihapiirakka on helppo, ruokaisa ja herkullinen! Pohja on sama kuin Kreikkalaisessa jauhelihapiirakassa, täytteet vain hieman erilaiset. Tällä kertaa esipaistoin pohjaa uunissa kymmenisen minuuttia ennen täytteiden laittamista, mikä ei tosin ole välttämätöntä. Mehevä piirakka, jonka viimeistelin lopuksi reilulla ripauksella oreganoa.

Piirakan pohjataikina:
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 prk (250 g) maitorahkaa

Piirakan täyte:
400 g naudan jauhelihaa
puolikas suippopaprika
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
reilu 1 dl  mozzarellaraastetta
oreganoa
mustapippuria
suolaa

Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja rahka, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunalle. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Ruskista jauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Lisää tomaattipyree jauhelihan sekaan. Huuhtele paprika ja leikkaa renkaiksi, poista siemenet. Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Levitä jauheliha piirakan pohjalle ja lisää paprikat ja tomaatit. Lisää päälle mozzarellaraastetta. Paista piirakkaa 200- asteisen uunin keskitasolla vajaat 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Lisää lopuksi vielä ripaus oreganoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...