Pestoleivät ovat helppoa pikkusuolaista, jotka on kätevä valmistaa muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Leivät voi leikata halutessaan myös pienemmiksi suupaloiksi, tällä kertaa jätin leivät puolikkaan paahtoleivän kokoisiksi. Lisäsin täytteeseen yhden liivatelehden hyydyttämään täytettä sen verran, ettei täyte lähde liikaa leivän päältä valumaan. Leivät sopivat mainiosti esimerkiksi tapaspöytään tai vaikkapa juhliin pikkutarjottavaksi.
Pestoleipien pohja:
6 viipaletta grahampaahtoleipää
Pestoleipien täyte:
1 liivatelehti
100 g pesto-rucolatuorejuustoa
100 g crème fraîchea
1 rkl limemehua
Leipien koristeluun:
mozzarellaa viipaloituna
kirsikkatomaatteja
rucolaa
mustapippuria
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät vierekkäin leivinpaperin päälle pieneen vuokaan. Sekoita tuorejuusto ja crème fraîche. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna limemehu ja liuota liivatelehti nesteeseen. Sekoita limemehu täytteeseen. Levitä täyte leipien päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Koristele leivät mozzarellajuustolla, kirsikkatomaateilla ja rucolalla. Lisää lopuksi ripaus mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti