Ehkä hieman hassun näköinen mutta sitäkin herkullisempi! Kakun valkosuklaakuorrutuksesta ei tullut kovin kaunis mutta kakun makuunhan pienet ulkonäköseikat eivät onneksi vaikuta. Tähtäsin ihanan suklaiseen kuivakakkuun ja sellaisen myös sain. Ohje löytyi kaappien kätköstä, joka on napattu talteen jostakin lehdestä. Herkullinen kuivakakku, jota tulee tehtyä varmasti toistekin!
Kuivakakun ainekset: 100 g tummaa suklaata 100 g valkosuklaata 1 kananmunaa 2 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja ½ tl leivinjauhetta 175 g voita Kakun koristeluun: 100 g valkosuklaata tummaa suklaata rouhittuna Leivitykseen: voita ja korppujauhoja
Sulata paloitellut suklaat erikseen esimerkiksi mikrossa.Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää jauhoseos ja voi muna-sokerivaahtoon. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu tumma suklaa. Sekoita sulatettu valkosuklaa lopputaikinaan. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Levitä vuokaan ensin tumma taikina ja lisää päälle vaalea taikina. Paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Kokeile kypsyyttä hammastikulla.) Anna kakun jäähtyä. Sulata valkosuklaa ja valuta kakun päälle. Viimeistele kakku vielä rouhitulla tummalla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti