lauantai 13. syyskuuta 2014

Matkalla Ranskan Rivieralla - Nizza Osa 2, Pizzaa ja sammakonreisiä!

Luvassa siis lisää Nizzaa ja lomafiilistelyä. Nizza sopii kohteena niin rantalomaa kuin kaupunkilomaakin kaipaavalle, ja mikä parasta, tässä kaupungissa saa yhdistettyä parhaat puolet näistä molemmista. Lisäksi Nizzasta on kätevää liikkua julkisilla muihin kaupunkeihin, joten suosittelen Nizzaa lämpimästi kaikille kaupungista kiinnostuneille.

Kaikille ruokaa rakastaville Nizza ja ylipäänsa Ranska on varma valinta, onhan syöminen ja ylipäänsä ruoka niin suuri osa ranskalaista kulttuuria. Nizza kuuluu Provencen alueeseen ja provencelainen keittiö onkin siellä hyvin edustettuna. Ravintoloiden ruokalistalta löytyy etenkin merenantimia sekä pasta-annoksia. Mausteena käytetetään paljon herbes de Provence- sekoitusta eli Provencen yrttejä, joka sisältää useimmiten timjamia, rosmariinia, kynteliä, oreganoa ja meiramia. Suurin osa käymistämme ravintoloista sijaitsi Nizzan vanhankaupungin alueella melko pienellä alueella. Vanhaankaupunkiin oli iltaisin helppo päätyä. Alkuillasta vietimme usein aikaa merenrannalla tai Nizzan rantakadulla Promenade de Anglais'illa, joten vanhaankaupunkiin oli siitäkin vain pieni harppaus. Mutta seuraavaksi niihin herkkuihin! 

La Voglia
2, rue Saint Francois de Paule

Tämä italialainen ravintola sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla Cours Saleyalla ja taisipa olla reissumme ainut ravintola (ruuhkasta huolimatta), jonne ruokailemaan jonotimme. Sisältä olisi löytynyt myös vapaita pöytiä mutta halusimme syödä ulkona, joten odotimme mieluusti pöydän vapautumista. Kun kerran italialaisessa ravintolassa ollaan, tilasin reissun ensimmäisen pizzan, ja hyvä pizza kyllä olikin. Pizzassa oli runsaasti juustoa ja ihanaa pepperonimakkaraa, joten minä, joka yleensä en ikinä jaksa syödä kokonaista pizzaa, ahmaisin koko pizzan reunoja myöten. Päivän kävelyillä saattoi toki olla osuutta asiaan. Mieheni tilasi simpukkapastaa, joka vaikutti erityisen herkulliselta. Pastan päällä oli kaksi ötökkää, hieman epäselväksi tosin jäi mitä ne olivat, jonkinlaisia mereneläviä jokatapauksessa. Mutta hyvin maistui molemmille!



Rantabulevardi Promenade de Anglaisin varrella sijaitsevaa kuuluisaa luksushotellia, Le Negrescoa, oli tietenkin käytävä ihailemassa ja iltaisin se näyttikin upealta Ranskan lipun väreillä valaistuna.

Le Frog
3, rue Milton Robbins

Ja sitten niihin sammakonreisiin! Kyseinen ruoka oli ehkä se etukäteen odotetuin ja kokeilulistan kärkipäässä oleva herkku, koska kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin sammakonreisiä maistanut. Etsimme netistä erityisesti sammakonreisiin erikoistuneen ravintolan ja suosituksien perusteella päädyimmekin Le Frogiin -  sammakkoravintolaan. Sammakonreisien kaveriksi tilasimme etanoita yrtti-valkosipulikastikkeella. Sammankonreidet tarjoiltiin runsaan sipulin ja vihersalaatin kera. Reidet olivat maukkaita ja niiden maku muistutti pitkälti mietoa kanaa. Paljonhan reisissä ei tosiaan syömistä ole, joten alkupalaksi nämä olivat juuri passelit. Etanat olivat myös maukkaita ja erittäin yrttisiä.



Sammakonreisien jälkeen lähdimme kävellen Nizzan satamaan, ajatuksena mennä syömään johonkin satama-alueen ravintolaan. Mukava vesisade kuitenkin yllätti meidät ja satamassa kävelyn jälkeen päädyimmekin jälleen tutulle Cours Saleyan- alueelle. 

Le Pizza du Cours
20 Cours Saleya

Pienen satamakävelyn jälkeen, jalat märkinä, pizza kuulosti ajatuksena erittäin houkuttelevalta, joten suuntaisimme takuuvarmaan pizzapaikkaan. Olisi ravintolasta toki muutakin saanut, mutta tällä kertaa pizza voitti. Valitsimme listalta ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja rucolaa sisältävän pizzan sekä chorizo-juusto pizzan. Molemmat olivat sellaisia kuten pizzan kuuluukin, eli rapsakkapohjaisia ja meheviä. Sateesta huolimatta istuimme taas ulkona, pieni kesäsade ei haittaa, koska lämpöä riitti silti!




Hotellimme vieressä ollut Nizzan katedraali oli kaunis ilmestys yövalaistuksessaan

  
La Favola
13, Cours Saleya 

Tämän italialaisen ravintolan omistaa sama perhe kuin La Voglian, joten poikkesimme eräänä iltana iltapalalle La Favolaan. Otimme puoliksi pastan, joka oli erittäin juustoinen. Mutta hyväähän juustopasta on aina, mitä enemmän juustoa, sen maistuvampaa, sen tietävät ainakin kaikki juustofanit! Nams!



Seuraavana vuorossa Monaco, sielläkin herkuteltiin sekä ihasteltiin mm. huvijahteja!

4 kommenttia:

  1. Minäkin kävin viime keväänä melko samoissa paikoissa syömässä, ja ehkä elämäni huonointa palvelua sain tuolla La Favolassa ja La Vogliassa. Kiireistä ja tylyä, ruokakaan ei minusta kovin kummoista ollut loppujen lopuksi. Kummassakin ravintolassa yritin kysyä tarjoilijalta jotain, mutta ilmeisesti asiakkaan kysymyksiin vastaaminen ei tässä konseptissa kuulunut tarjoilijoiden toimenkuvaan ku paikalta lähdettiin kesken kaiken tuhahdellen pois. Annokset jaettiin pöytäseurueelle miten sattuu, koska tilausten bongaaminen hoidettiin jotenkin samalla tavalla ku lottokupongin täyttäminen.. Siinä sitten yritettiin arpoa että mitähän tämä ruoka-annos sisältää ja kuka tämän on tilannut, koska tarjoilija vaan räiski ne ruuat pöytään ja poistui paikalta. Toisessa ravintolassa ei kukaan tainnut saada tilaamaansa annosta :D Ja kyseessä ei todellakaan ollut kielitaidon puute tai se, että ei osattais käyttäytyä ravintolassa, vaan ihan vaan se, että tilauksia ei viitsitty bongata mitenkään järkevästi tai varmaan edes kuunnella että kuka tilaa mitäkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla noista sinun huonoista kokemuksista, ei ole kaikki mennyt ihan putkeen! Myönnettäköön, että palvelukulttuurissa ranskalaisilla olisi monissa paikoin parantamisen varaa. Varsinkin hyvin suosituissa ravintoloissa tarjoilijoilla näytti olevan todella kiire ja palvelukin oli välillä sen mukaista. Mutta oli joissakin paikoin hyvääkin palvelua, esimerkkinä hotellimme New York, jossa oli oikein ystävällinen respatyttö :) Mutta oikeat annokset me noissa ravintoloissa sentään saatiin ja ruokakin maistui!

      Poista
  2. Meilläkin oli hotellin respat (Hotel Universe) aivan erinomaisia. Lisäksi vaatekaupoissa palvelu oli aina ystävällistä. Ravintolakulttuuri oli tosiaan vähän pettymys, ei siinä mitään jos asiat olis hoidettu esimerkillisesti tylyydestä huolimatta, mutta jos kaikki menee päin takapuolta niin ei hyvä :D Oikeastaan enempi tälle asialle tuli siellä naurettua että ei se meidän lomaa tietenkään pilannut.

    Paitsi edellisessä postauksessasi esitelty ravintola Safari oli kyllä poikkeus, siellä oli kaikki kohdillaan! Suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että suhtauduitte sitten huumorilla asiaan! Lomalla ei passaa liian pienestä hermostua :) Tosta La Safarista tykättiin kyllä kovasti mekin, vaikka kaikki pöydät oli täynnä, palvelu oli sujuvaa, eikä ruoiassakaan mennyt kauaa. Joten suosittelen minäkin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...