tiistai 23. syyskuuta 2014

Matkalla Ranskan Rivieralla - Päiväreissu Italian Ventimigliaan

Koska Ranskan rivieran matkalla satuimme olemaan näin lähellä Italiaa ja rajan tuntumassa sijaitsevaa Ventimigliaa, emme voineet jättää tilaisuutta käyttämättä ja tutustumatta kaupunkiin. Suuntasimme Ventimigliaan perjantaina, joka lienee koko viikon vilkkain päivä kaupungissa markkinoiden vuoksi. Kuten monet muut, valitsimme mekin vierailumme ajankohdaksi juurikin markkinapäivän, olimmehan kuulleet markkinoiden olevan erittäin suositut! Markkinat olivat tosiaan suuret, suuremmat kuin kuvittelin. Kasviksia ja muita hyötypuutarhatuotteita myyvän rakennuksen lisäksi, varsinainen markkina-alue aukeni vasta käveltyämme syvemmälle kaupunkiin, kaupunkia halkovan joen varteen. Myynnissä oli vaikka mitä. Edullisia kankaita, vaatteita, koruja, elintarvikkeita ja kaikenlaista rihkamaa yllin kyllin. Markkinat olivat todellinen kotikokin taivas, jos vain olisi se oma keittiö Italiassa!Myyntikojujen lomassa kierrellessä silmät todella lepäsivät, niin värikästä ja tuoretta ja niin paljon valinnanvaraa.. Saatavilla oli mahtavan kokoisia vesimeloneja, tuuheita yrttipuskia sekä paljon paljon kaikenlaisia kasviksia ja hedelmiä. Ikävä tulee niitä valikoimia!


Monen myyntikojun pastavalikoimat olivat aivan mielettömät, mitähän näistäkin valitsisi? Lopputuloksena päädyimme muutamaankin erisorttiin, tuosta tarjonnasta ei yksinkertaisesti voinut valita vain yhtä. Viimeisenä iltana laukkuja pakatessa, saimme huomata kuinka salakavalia nuo markkinaostokset ovat, pastapussukat kun eivät olleet ihan pieniä. Mutta painorajoista viis, kotikeittiössä on ilo palata Italiaan myös värikkään pastan muodossa. ^-^

Markkinahumun lisäksi ihastelimme kauniita maisemia ja kävimme kiertelemässä vanhassakaupungissa. Koska vanhakaupunki sijaitsee rinteessä, oli vuorossa jälleen nousuja ja laskuja sekä idyllisiä pikkukujia paikallisten asumuksien seassa. Vanhakaupunki olikin hieman sokkeloinen ja haahuilemalla kapeimpia kujia pitkin, pääsimme tirkistelemään myös paikallisten puutarhoihin sitruunapuineen ja mehevine munakoisoineen.
Markkinahulinan ja kaupungissa kiertelyn jälkeen kävimme lounaalla Porta Nizza Ristorantessa.

Porta Nizza Ristorante
Passeggio fountan in 4

Ventimiglian lounaspaikaksi valikoitui vanhassakaupungissa sijaitseva Porta Nizza, jonka ulkopöydistä oli hienot näkymät merelle! Pizzalista tai pääruokalista eivät olleet lounasaikaan käytössä, joten päädyimme tilaamaan italialaisittain mitäs muutakaan kuin pastaa. Pasta-annoksista toinen sisälsi lihaa ja toinen miekkakalaa. Annosten mukana tuli runsas kippo parmesaania ja alkupalaksi patonkia sekä grissinejä. Pastat olivat perushyviä ja niiden voimalla jaksoi jatkaa Ventimigliaan tutustumista. Porta Nizza Ristoranten yhteydessä näytti olevan myös oikein söpö Bed & Breakfast, jonka parvekkeilta oli huikeat näkymät suoraan välimerelle.


Juttua tulossa vielä Cannesista, sielläkin ihailimme huvipursia ja tepastelimme filmijuhlistaankin tunnetulla La Croisettella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...