torstai 11. syyskuuta 2014

Matkalla Ranskan Rivieralla - Nizza osa1. Kauniita maisemia ja ravioleja!

Elokuinen lomareissu Nizzaan Ranskan rivieralle oli lämmin ja kaikinpuolin onnistunut. Rivieran maisemat ovat kauniita ja toinen toistaan suloisempia merenrantakaupunkeja alueella riittää, joten tekemistä rannikolla olisi ollut vaikka useammaksi viikoksi. Reissulla ehdimme tutustumaan tukikohtana toimineen Nizzan lisäksi myös Monacoon ja Cannesiin sekä heti Italian puolella, rajan tuntumassa sijaitsevaan Ventimigliaan. Kaikki nämä olivat erittäin viehättäviä kaupunkeja, joihin matkustaisi mielellään toistamiseen. Ainut miinus (jos niitä tarvitsee etsimällä etsiä) oli se, että osuimme rannikolle suosituimpana lomakuukautena, joten vilskettä riitti yömyöhään saakka. Vanhankaupungin (Le Vieux Nice) Cours Saleya- alueen ravintolat olivat täpötäynnä väkeä illasta toiseen ja bussi- ja junamatkat kaupunkien välillä taitettiin seisten tungoksen vuoksi. Mutta tämä oli osittain jo tiedossakin, joten olimme osanneet asiaan varautua. Kauniiden maisemien lisäksi, uusiin paikkoihin tutustumiseen kuuluu tietysti myös ruoka ja syöminen, toisilla enemmän, toisilla vähemmän, meillä kai enemmän :) Majoituksessamme ei ollut mahdollisuutta kokkailla, joten Nizzan ja muidenkin kaupunkien ravintolatarjontaan tuli tutustuttua päivittäin. Lähdetään liikkeelle siitä tutuimmasta eli kauniista Enkelten lahden kaupungista Nizzasta.

Le Coin Quotidien
3 rue Louis Gassin 

Le Coin Quotidieniin päädyimme ensimmäisenä iltana lentomme jälkeen, kun tarkoitus oli haukata jotain pikkunälkään ennen nukkumaan menoa. Otimme puoliksi ravioli- annoksen, josta riitti yöpalaa kahdelle. Raviolit oli täytetty tuttuun tapaan lihalla ja niiden kanssa tarjoiltiin vielä maukasta ja lihaisaa kastiketta. Ennestään olen syönyt ravioleja melko vähän, joten sen verran hyviä ne olivat, jotta niitä tuli tilailtua viikon varrella useampaankin otteeseen..

Maukkaiden raviolien jälkeen, kävimme katsastamassa Nizzan rantakatua ja samalla ihastelemassa kaunista kuutamoa ja Colline du Château- kukkulan yövalaistusta..


Le Safari 
1 Cours Saleya

Jos Nizzan alueen matkaoppaisiin tutustuu ennen reissulle lähtöä, ei voi olla törmäämättä suositulla Cours Saleya- alueella sijaitsevaan Le Safariin. Le Safari on tunnettu ennen kaikkea nizzalaisesta keittiöstään, joten tänne kannattaa poiketa jo paikallisten ruokienkin vuoksi. Tämä tyttö kun tunnetusti haluaa suunnitella matkaa jonkin verran etukäteen (joskus ehkä liikaakin?), oli Ranskan rivieraa käsitteleviä matkaoppaita nurkissa jonkin verran. Le Safari oli siis hyvin suosittu, kuten kaikki Cours Saleyan ravintolat. Le Safarissa alkupalaksi valikoitui mereneläviä ja kasviksia sisältävä lautanen, jossa oli mustekalacarpacciota ja kalapullia, artisokkaa, tomaattia ja rucolaa. Toinen pääruoka- annoksista Lapin rôti au feu de bois sisälsi kaniinia perunoiden ja lisukkeiden kanssa. Minä otin paikallisena erikoisuutena tunnetun Daube nicoise- annoksen eli ylikypsää punaviinissä pitkään haudutettua naudanlihaa kera raviolien. Hyvin maistui. Le safari lunasti lupauksensa.
Hotellimme (Best Western New York) vastapäätä kadun toisella puolella sijaitsi kätevästi Monoprix-supermarketti, josta tuli välillä haettua pientä purtavaa ja taisipa siellä olla kivannäköinen kalatiskikin.. Kadun varressa ollut kasvisten myyntikoju näytti myös mukavan värikkäältä ja superhyvältä..


Massénan aukio, mihin suuntaan suunnistetaan?


Indian Lounge
34, Rue Droite

Ennen Nizzan kukkuloille eli Colline du Châteaulle suuntaamista, pysähdyimme virvokkeille Indian Loungen terassille, jossa oli mukavaa tunnelmoida vanhaakaupunkia ja seurailla sen elämää.Tämä intialainen ravintola sijaitsee kapealla kadulla vanhankaupungin sokkeloissa, syrjässä suurimmalta hälinältä, joten paikka oli juuri sopiva pieneen breikkiin +30- asteen helteessä. Ruokaakin paikasta olisi saanut ja kivat kotisivut intialaisen musiikin kera löytyvät täältä.


Colline du Château oli retkikohteena oikein mukava ja näkymät merelle ja Nizzan kaupunkiin erittäin hienot! Kukkuloille kävely mukavassa helteessä oli sopivaa lomaurheilua, tulipahan syömisen lisäksi hieman huhkittuakin. Näköalapaikat eivät reissulla rajoittuneetkaan pelkkään Nizzaan, joten kiipeiltyä tuli myös Monacossa ja Italian Ventimigliassa, mutta niistä myöhemmin..


La Mama
17, Rue Pairoliere

La Maman välimerellinen keittiö ja sen annokset vaikuttivat herkkullisilta ja ravintola sijaitsikin keskeisellä paikalla vanhassakaupungissa. Piipahdimme La Mamassa lounaalla Colline du Châteaulta palattuamme ja valitsimme listalta ravioleja - ylläri, jälleen näitä! Sekä simpukoita valkoviinikastikkeessa. Raviolien lisäksi simpukat nousivat reissun päätähdiksi, ja niitä mieheni tilasikin useassa paikkaa jossakin muodossa.
Grand Café de Lyon
33 Avenue Jean Médecin

Lähikahvilamme Grand Café de Lyon sijaitsi suoraan kadun toisella puolella hotellistamme, joten aamukahville ei ollut koskaan pitkä matka. Kahvilassa pyörähdimme espressoilla kera croissantin tai ilman. Kiva kahvila pääkatu Jean Médicinillä, kannattaa poiketa!


Lisää Nizzaa ja Ranskan rivieraa tulossa myöhemmin. Luvassa ainakin lisää simpukoita ja herkullisia sammakonreisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...