tiistai 9. syyskuuta 2014

Herkkutattipasta

Viime viikonloppuisen sienireissun antimista kokkailimme puhdistusrupeaman jälkeen erittäin herkullista herkkutattipastaa! Vesi nousee kielelle pelkästä ajatuksesta, niin hurjan hyvää se oli. Pappardelle- pasta sopii hyvin erilaisten kastikkeiden kanssa, ja ainakin meidän keittiössä ollaan kovasti tykästytty näihin hieman leveämpiin pastalaatuihin, joilla saa myös mukavasti näyttävyyttä annokseen. Valmiskastikkeita tulee käytettyä todella vähän mutta Blå bandin herkkutatti- kastike soveltui tähän kokonaisuuteen erittäin hyvin. Kastike toi lisää rakennetta ja nopeutti nälkäisten sienestäjien ruoanlaittoa. Mausteena toimivat oman yrttitarhan chilit, persilja sekä timjami.


Ainekset:
Pappardelle- pastaa
öljyä
n.  8 dl paloiteltuja tuoreita herkkutatteja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
tuoretta persiljaa
tuoretta timjamia
1 pss (21g) Blå band herkkutatti-kastiketta
2 dl maitoa
25 g voita


Keitä pastat al denteksi runsaassa vedessä. Mausta keitinvesi suolalla.

Puhdista herkkutatit ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet halutessasi ja hienonna se. Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja kuullota sipulisilppua sekä chilejä öljyssä. Lisää paloitellut herkkutatit. Ruskista sieniä pannulla kunnes ne ottavat hieman väriä. Lisää maito. Sekoita herkkutatti-kastikepussin sisältö vähitellen kastikkeen sekaan. Kiehauta kastike koko ajan sekoittaen ja anna sen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.  Lisää timjami ja persilja. Lisää voi ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoittele hetki ja kastike on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...