lauantai 21. tammikuuta 2017

Tomaatti-pesto-mozzarellapiirakka

Tomaatti-pesto-mozzarellapiirakasta ei vain saa tarpeekseen, joten tässä taas yksi sellainen. Jos haluaa päästä todella helpolla, voi kaupasta ostaa valmiin piirakkapohjan mutta tämä kolmen aineksen peruspohja on todella nopea tehdä itsekin. Pesto on piirakan raaka-aineena yksi nopeista suosikeistani ja tomaatti ja mozzarella tekevät kokonaisuudesta täydellisen. Päälle pinjansiemeniä sekä tuoreita yrttejä ja se on siinä! 

Piirakan pohja
120 g voita
noin 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Aloita valmistamalla piirakkapohja. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita. Painele piirakkapohja vuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. 

Täyte
3-4 rkl pestoa
200 g mozzarellaa viipaleina
4 tomaattia viipaleina
pinjansiemeniä
basilikaa
rucolaa 

Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne sekä mozzarella. Levitä pesto, mozzarella ja tomaatit esipaistetun piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja juusto sulanut. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja rucolaa.



2 kommenttia:

  1. On niin omat suosikkimaut tässä...: ) Sopii hyvin tammikuun kasvisruokateemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin! Tomaatti, pesto ja mozzarella on niin täydellinen makuyhdistelmä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...