torstai 19. tammikuuta 2017

Hawaijilainen poke-kulho graavilohella

Hawaijilaisesta poke-kulhosta tuli kerta heitolla ehdoton lounassuosikkini, enkä ihmettele, koska sushin ystävänä tähän on äärimmäisen helppoa jäädä koukkuun. Jos joku miettii, että häh, mikä ihmeen poke, joku Pokémon Go- pelivillityskö niin ei sentään. Poke on Hawaijilta peräisin oleva kulhoruoka, jossa on puuroriisin ohella yleensä raakaa tuoretta kalaa, hedelmiä, kasviksia, edamamepapuja ja maukas kastike, joka on maustettu aasialaisin maustein. Variaatioita kulhosta on useita mutta pääperiaatteena ovat tuoreus ja nimenomaan merenelävät, joiden päälle on lisätty seesaminsiemeniä. Omaan kulhoon valikoin avokadoa, mangoa, porkkanaa ja graavilohta. Herkullinen kokonaisuus, jota seesaminsiemenet ja ihana seesamikastike täydensivät. Tämän kulhon myötä ihastuin lopullisesti myös seesamiöljyyn, kuinka ihanan aromaattista se onkaan. Niin hyvää, että seesamiöljyyn valmistamani kastike sai toimia seuraavana päivänä pokeen valmistamani puuroriisin jämien kyytipoikana.

Poke-kulho kahdelle
noin 100 g graavilohta (tai raakaa lohta)
1 avokado
puolikas mango
1-2 porkkanaa
puolikas limetti
seesaminsiemeniä

Kastike
noin 1/2 dl seesamiöljyä
2 tl kalakastiketta
2 tl soijakastiketta
1 tl kookossokeria
1-2 tl limetin mehua

Valmista puuroriisi pakkauksen ohjeen mukaan joko riisinkeittimellä tai kattilassa. Muista huuhtoa riisi huolellisesti! Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Kuori mango ja paloittele kuutioiksi. Puolita avokado, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Tiristä avokadopalojen päälle limemehua, jotta avokado ei tummu. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja maista, lisää aineksia tarpeen mukaan, jotta saat siitä omaan makuun sopivan.

Kokoa annokset kahteen kulhoon. Alle riisiä ja päälle mangot, avokadot, porkkanat, lime ja muutama siivu graavilohta. Kaada kastike valmiin kulhon päälle ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...