maanantai 23. tammikuuta 2017

Italianpata

En muista milloin viimeksi olisin tehnyt italianpataa! Vaikka se on oikeasti melkoisen hyvä ja helppo pataruoka, josta riittää syötävää parille päivälle, kun tekee kerralla riittävän suuren annoksen. Jos ei omista tarpeeksi suurta paistinpannua, on tämä näppärä tehdä myös kattilassa. Vuoden vaihteen jälkeen perheemme arkiruokailu on päässyt uuden haasteen eteen, koska 1-vuoden ikään tullut poikamme on pikkuhiljaa alkanut syömään samoja ruokia kuin vanhempansa. Erilaisia pata- ja laatikkoruokia on tullut tehtyä suhteellisen vähän mutta nyt taaperoystävällisempää ruokavaliota ajatellen, niiden aika on koittanut! Tämä italianpata sai tomaattisen makunsa paseeratusta tomaatista ja, koska jätin padasta suolan kokonaan pois (aikuiset voi lisätä sitä omalle lautaselle), antoi tomaatti siihen myös kaivattua lisämakua. Onnekseni myös taapero oli kanssani samaa mieltä ja pata maistui hänellekin erityisen hyvin. Padassa olleet herneet ja maissit olivat näppärää sormiruokaa ja tulipahan syötyä niitä vihanneksiakin samalla :) Aikuiseen makuun mausteita voi laitella vähän reilummin ja lisätä mukaan myös suolan. Hyvä ja maistuva koko perheen ruoka!

Italianpata
400 g (luomu)jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
savupaprikaa
mustapippuria
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
noin 5 dl vettä
puolikas ps (175 g) rakettispagettia
1 ps (200 g) herne-maissi-paprikaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen sen valmistamista. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne hyvin. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää sipulit. Mausta savupaprikalla ja mustapippurilla. Kaada sekaan vesi ja tomaattikastike. Lisää spagetit. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, lisää vettä tarvittaessa. Lisää joukkoon myös herne-maissi-paprikat ja anna kiehua, kunnes pasta ja vihannekset ovat pehmenneet. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...