Tomaatti-pestopiirakka on mukavan kevyt mutta silti ruokaisa suolainen piirakka. Vähillä laadukkailla raaka-aineilla tulee usein parasta, joten pesto, tomaatti, mozzarella ja kaprikset takaavat yhdessä maistuvan lopputuloksen. Tämän piirakan raaka-aineet löytyvät meiltä kaapista lähes aina, joten jonkinlainen luottopiiras lienee siis kyseessä :)
Piirakkapohja
120 g voita
noin 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Piirakan täyte
puoli purkillista (á 190g) vihreää pestoa
3 tomaattia
1 (á 125g) mozzarellapallo
kapriksia
rucolaa
yrttimaustetta
mustapippuria
Tee piirakkapohja. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200- asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne. Levitä pesto piirakkapohjalle ja asettele tomaatit pohjan päälle. Murustele päälle mozzarella. Jatka piirakan paistamista vielä noin 15-20 minuuttia. Lisää valmiin piirakan päälle vielä kapriksia ja mausta pippurilla ja yrttimausteella. Piirakan kruunaa kasa tuoretta rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti