perjantai 8. elokuuta 2014

Timjamilla ja hunajalla maustetut persikat

Tuhdin grilliruoan kruunaa pieni makea jälkkäri, ja kun grillin äärellä kerta ollaan, valmistuu jälkkärikin sopivasti grillissä. Grillatut persikat ovat sopivan makeita, ja jos persikoita on tullut grillattua jo aikaisemminkin, saa niihin mukavan uuden silauksen maustamalla ne timjamilla. Yhdistämällä timjamia hunajaan, kaneliin ja sokeriin, saa kivan tahnan, jolla persikat valellaan ennen grillaamista. Persikat maistuvat hyvin sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kera.

Ainekset:
persikoita
tuoretta timjamia
hunajaa
palmusokeria
ripaus vaniljasokeria
kanelia
(oliiviöljyä/vettä)

Huuhtele persikat ja halkaise ne. Sekoita erillisessä kipossa hunajaa, tuoretta timjamia, kanelia, palmusokeria ja vaniljasokeria. Jos tahnaa ei saa kunnolla sekoitettua, voi sitä notkistaa hieman oliiviöljyllä tai vedellä. Valele persikat seoksella. Grillaa persikoita kunnes ne pehmenevät. Tarjoa lämpiminä.





2 kommenttia:

  1. Timjami kuullostaa hienolta mausteelta nektariineille, epäilemättä herkullista. :)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta kyllä maistui! Suosittelen kokeilemaan tuota timjamia persikoiden kanssa, ei ollenkaan hullumpi yhdistelmä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...