Tuhdin grilliruoan kruunaa pieni makea jälkkäri, ja kun grillin äärellä kerta ollaan, valmistuu jälkkärikin sopivasti grillissä. Grillatut persikat ovat sopivan makeita, ja jos persikoita on tullut grillattua jo aikaisemminkin, saa niihin mukavan uuden silauksen maustamalla ne timjamilla. Yhdistämällä timjamia hunajaan, kaneliin ja sokeriin, saa kivan tahnan, jolla persikat valellaan ennen grillaamista. Persikat maistuvat hyvin sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kera.
Huuhtele persikat ja halkaise ne. Sekoita erillisessä kipossa hunajaa, tuoretta timjamia, kanelia, palmusokeria ja vaniljasokeria. Jos tahnaa ei saa kunnolla sekoitettua, voi sitä notkistaa hieman oliiviöljyllä tai vedellä. Valele persikat seoksella. Grillaa persikoita kunnes ne pehmenevät. Tarjoa lämpiminä.
Timjami kuullostaa hienolta mausteelta nektariineille, epäilemättä herkullista. :)
VastaaPoistaHerkulliselta kyllä maistui! Suosittelen kokeilemaan tuota timjamia persikoiden kanssa, ei ollenkaan hullumpi yhdistelmä :)
VastaaPoista