Ainekset:
800 g kasleria eli possunniskaa
Kaslerin haudutusliemi:
vettä
loraus soijakastiketta
kokonaisia roseepippureita
kokonaisia mustapippureita
tähtianiksia
valkosipulinkynsi
kanelitanko
Karamelli:
5 ½ dl palmusokeria
1 dl sokeria
1 dl vettä
Marinadi:
n. 2 dl haudutuslientä
karamelli
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sekaan haudutusliemen ainekset. Laita kaslerpala kattilaan. Huolehdi, että vettä on sen verran, jotta liha peittyy kokonaan ja pysyy peittyneenä koko kypsennyksen ajan. Keitä kasleria miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Vaihtoehtoisesti kaslerpalan voi kypsentää myös uunissa, jolloin sen tulee olla myös vedellä peitettynä koko kypsennyksen ajan.
Nosta liha liemestä kypsennyksen jälkeen ja anna hieman jäähtyä.
Valmista karamelli ja marinadi: Mittaa sokerit ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri liukenee ja keitä sekoittaen kunnes sokeri alkaa tummumaan ja tuoksumaan paahteiselta. Lisää haudutuslientä seokseen ja sekoita.
Revi liha riekaleiksi ja lisää marinadia lihan joukkoon. Sekoita.
Tarjoile pulled pork coleslawn ja sämpylöiden kanssa. Nyhtöpossun voi valmistaa jo etukäteen esimerkiksi foliovuokaan ja kuumentaa grillissä juuri ennen ruokailua.
Coleslaw:
porkkanaa
punasipulia
kiinankaalia
kevätsipulin vartta
(punaista chiliä)
kermaviiliä
mustapippuria
suolaa
Kuori porkkanat ja sipulit. Huuhtele kiinankaali. Tee porkkanasta muutaman sentin mittaisia ohuita tikkuja. Viipaloi sipuli ja kiinankaali. Jos haluat coleslawiin potkua, lisää chiliä ohuina renkaina coleslawn sekaan tai sämpylän väliin. Sekoita coleslawn sekaan kermaviiliä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti raikkaana lisukkeena nyhtöpossun ja sämpylöiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti